Du behöver

    Cirka 40 köttbullar
  • 2 dl skorpmjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 gul lök
  • smör till stekning
  • 1 kg blandfärs
  • 2 ägg
  • ½ msk salt
  • 1 tsk strösocker
  • ¼ tsk vitpeppar
  • ½ tsk malen kryddpeppar
  • persilja

Gör så här

1

Blanda skorpmjöl, grädde och vatten och låt svälla i 5 minuter.

2

Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör i en stekpanna. Låt svalna något.

3

Blanda ner färsen i skorpmjölet tillsammans med ägg, salt, socker, vitpeppar och kryddpeppar. Tillsätt löken och blanda till en jämn smet.

4

Forma små köttbullar med vattensköljda händer. Lägg på en sköljd skärbräda.

5

Stek köttbullarna i smör på medelvärme. Vänd flera gånger så att de blir fint genomstekta. Strö över ­persilja.