Du behöver

    4 portioner
  • 400 g spaghetti
  • 500 g kassler
  • 250 g champinjoner
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl riven parmesanost
  • 1 dl basilikablad
  • ½ dl hackad persilja
  • salt, peppar

Gör så här

1

Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. Spara lite av kokvattnet.

2

Strimla kasslern. Ansa och dela champinjonerna i kvartar. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och tärna paprikan.

3

Fräs champinjoner, lök och vitlök i smör tills vätskan kokat in. Lägg i paprika och kassler och stek ett par minuter till.

4

Tillsätt grädde och crème fraiche och koka i 5 minuter. Rör i parmesanost, basilika och persilja och smaka av med salt och peppar.

5

Blanda med pastan och späd med lite pastavatten om såsen är för tjock. Toppa med parmesanost.