Du behöver

    4 portioner
  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 4 schalottenlökar
  • 2 dl sky
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk maizena redning
  • 2 äpplen
  • Servering
  • färsk timjan
  • klyftpotatis
  • haricots verts

Gör så här

1

Putsa filén och skär den i skivor. Bryn dem på båda sidor i smör och krydda med salt och peppar. Ta upp köttet och koka ur stekpannan med 2 dl vatten och spara till såsen.

2

Skala och dela lök-arna på längden och fräs i smör. Tillsätt sky, grädde, fond, mango chutney, soja och timjan och koka i 10 minuter. Red av och koka upp.

3

Lägg i köttet och äpplen i klyftor och småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4

Servering: Toppa med timjan och servera med klyftpotatis och haricots verts.