Du behöver

    4 portioner
  • 600 g lax- eller torskfilé
  • 500 g oskalade räkor
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten röd chilifrukt
  • 2 små tomater
  • 2 msk smör eller margarin
  • 7 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 kuvert saffran
  • 3 msk finklippt dill
  • Garnera med
  • skalade räkor
  • dillvippor

Gör så här

1

Tärna fisken i lagom stora bitar. Skala räkorna och ta undan 1/3 till garnering. Strimla purjo-löken och finhacka vitlöken och chilifrukten. Tärna tomaterna.

2

Hetta upp matfettet och fräs purjolök, vitlök och chili mjukt och blankt utan att det får färg.

3

Tillsätt tomater, vatten, buljongtärning, grädde, saffran och dill. Låt allt sjuda i ca 10 minuter.

4

Lägg ner fisken och låt allt sjuda i ca 4 minuter. Vänd ner ­räkorna.

5

Vid servering, garnera med resterande räkor samt dillvippor. Servera gärna soppan med en bit bröd.