Du behöver

    4 portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • saft av ½ lime
  • 1 tsk spiskummin
  • ½–1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor, olika färger
  • 2 msk rapsolja
  • Guacamole
  • 3 avokador
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lime, saften
  • ½ dl hackad korander
  • salt
  • Servering
  • 1 paket tortillabröd
  • strimlad sallad
  • guacamole
  • limeklyftor

Gör så här

1

Putsa och strimla kycklingen. Blanda olja, limesaft och kryddor. Lägg kycklingköttet i en skål. Häll över olje- och kryddblandningen och rör om.

2

Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikorna. Fräs lök, vitlök och paprika blanka i olja.

3

Tillsätt kycklingen och stek vidare i ca 10 minuter på medelvärme.

4

Guacamole: Kärna ur och strimla chilifrukten. Kärna ur avokadorna. Gröp ur och mosa fruktköttet. Tillsätt chilin. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Tillsätt vitlök, limesaft och hackad koriander i röran. Smaka av med salt.

5

Servering: Servera kycklingen i tortillabröd med sallad, guacamole och limeklyftor.