10 bitar

Du behöver

Botten

250 g digestivekex
100 g smör

Fyllning

2 dubbeldaim á 56 g
3 dl vispgrädde
200 g färskost
3 äggulor
1 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
1 dl dulce de leche

Garnering

daim
1 dl hallon
1 dl blåbär

Gör så här

1

Dela kexen i mindre bitar och krossa dem i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.

2

Tryck ut smulorna i en form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter. Kläm ett smort bakplåtspapper i formens botten. Ställ kallt under tiden du förbereder fyllningen.

3

Fyllning: Hacka daimen fint. Vispa grädden. Vispa färskost, socker, äggulor, och vaniljsocker till en slät smet. Vispa äggvitorna.

4

Blanda grädde och finhackad daim med den vispade färskostsmeten. Vänd försiktigt ner äggvitorna.

5

Häll smeten i formen ovanpå bottnen och släta till. Låt stå i frysen i minst 5 timmar över natten.

6

Ta fram tårtan ca 25 minuter innan servering. Rör dulce de leche mjukt. Ringla eller klicka över tårtan.

7

Garnering: Toppa med bär och daimbitar.