Du behöver

  • 2 kg kycklinglårfilé
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 400 g körsbärstomater i olika färger
  • 10 st vitlöksklyftor
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl olivolja
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 msk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Valnötshummus

50 g valnötter
1 burk kikärter
200 g grillad paprika från burk
2 msk tahini
1 msk färskpressad citronsaft
1 tsk malen spiskummin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnera med

basilika

Servera med

hummus med valnötter och paprika

Ugn: 125° och grill

Gör så här

1

Putsa kycklingen och fördela på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.

2

Kärna ur och dela paprikorna i tärningar. Fördela paprikabitar och tomater på plåten. Krossa vitlöksklyftorna. Lägg vitlöksklyftor och oliver på plåten.

3

Hacka basilikan och strö över halva mängden. Häll över olja och tillsätt rivet citronskal. Blanda och krydda.

4

Tillaga strax under ugnens mitt i ca 2 timmar. Sätt ugnen på grill de sista 15 minuterna och flytta plåten högre upp.

5

Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Skölj kikärterna och låt rinna av. Låt paprikan rinna av och dela i mindre bitar.

6

Mixa samtliga ingredienser med en stavmixer eller i en matberedare. Om du får för tjock konsistens, späd med lite vatten. Garnera med basilika.