12 bitar

Du behöver

Botten:

6 ägg
3 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl potatismjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Fyllning:

1 ½ dl hallonsylt
5 dl vispgrädde
2 msk marsanpulver
2 tsk vaniljsocker

Garnera med:

5 dl vispgrädde
500 g gul marsipan
florsocker
godisägg

Ugn: 200°

Gör så här

1

Botten: Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Blanda försiktigt ihop till en smet.

2

Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills den är klar. Låt bottnen svalna.

3

Fyllning: Dela bottnen i två bitar. Bred hallonsylt på den ena. Vispa grädden tillsammans med marsanpulver och vaniljsocker och bred ovanpå sylten. Lägg på den andra bottnen.

4

Vispa resten av grädden och bred runt, och ovanpå tårtan. Kavla ut marsipanen, mjöla med lite florsocker så den inte fastnar. Lägg den över tårtan och skär bort överflödig marsipan.

5

Kavla ut det som blev över och sporra ut knappt centimeterbreda längder. Snurra dem och lägg en kant runt om tårtan och en kant uppe på tårtan. Garnera med godisägg.