Du behöver
- 600 g kycklingfiléer
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 250 g champinjoner
- 1 msk smör
- 1 st röd paprika
- 150 g bladspenat
- 2 dl smaksatt crème fraiche t ex Kantarell & cognac eller någon annan med svampsmak
- 0.5 tsk sambal oelek
- 1 msk kycklingfond
- salt
- 300 g färska lasagneplattor
Ostsås:
4 dl matlagningsgrädde
2 dl riven parmesanost
Ugn: 225°
Gör så här
1
Strimla kycklingen. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och skiva svampen. Stek kycklingen i en stekpanna med smör tills kycklingen börjar få färg. Lägg i lök, vitlök och svamp, och stek i 5 minuter.
2
Kärna ur och hacka paprikan. Blanda ner i stekpannan tillsammans med sköljd spenat, crème fraiche, sambal oelek och fond. Koka upp och smaka av med salt.
3
Ostsås: Blanda grädde och riven ost.
4
Varva lasagneplattor, kycklingsås och ostsås i en smord ugnsform. Avsluta med ostsås. Grädda tills plattorna är mjuka och lasagnen fått fin färg, ca 30 minuter.