Du behöver

  • 300 g morötter
  • 2 dl socker
  • 3 st ägg
  • 1 dl kesella Gourmet
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl nötter
  • 2 tsk bakpulver
  • citron rivet skal av 1
  • 2 msk pressad citron

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 1 port:

Gör så här

1
Skala och riv morötterna fint. Mal nötterna.

2
Vispa ägg och socker pösigt och blanda ner kesella och morötter.

3
Blanda mjöl, nötter och bakpulver och rör ner detta i smeten tillsammans med citronskal och saft.

4
Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 1 1/2 l. Grädda nederst i ugnen i ca 50–60 minuter. Prova med en sticka. Låt kakan kallna under formen. Kakan går bra att frysa.


Kommentar:
Sikta gärna florsocker över gourmetkakan eller bred på ca 1 1/2 dl Kesella Gourmet smaksatt med 2 msk florsocker, 1 1/2 tsk vaniljsocker och lite citronskal.