• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vilka biverkningar har Valerina Natt?

  Jag har testat Valerina Natt på grund av sömnbesvär. Båda gångerna blev en mardröm. Kroppen blev tung och slapp, kändes som bly medan däremot hjärnan gick på högvarv. Värre än någonsin och extremt obehagligt. Till slut lyckades jag tvinga mig upp och tog en vanlig sömntablett för att få stopp på alla tankar som rusade runt i min speedade hjärna. Är detta en vanlig biverkan? Nu håller jag mig till kamomillte.

  Apotekare Fredrik Hed svarar:

  Valerina Natt är ett traditionellt växtbaserat läkemedel som används vid insomningsbesvär. Det innehåller humle, citronmeliss och vänderot (valeriana).
  De biverkningar som finns upptagna för Valerina Natt är olika gastrointestinala symptom, som exempelvis illamående och kramper i buken, och orsakas av vänderot. Även huvudvärk och yrsel har rapporterats.
  De effekter som du drabbades av hittar jag inte beskrivet för Valerina Natt. Men du skriver inte om du tar några andra läkemedel. Det kan vara så att om du tar något eller några andra läkemedel kan de påverkas av att du samtidigt tar Valerina. Dosen av de andra läkemedlen kan bli för hög i kroppen, vilket skulle kunna förklara de reaktioner du beskriver.
  Fortsätt med kamomillte om du tycker att det fungerar. 
 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!