Så gör du torkade äggulor

Älskar du ägg och vill prova alla roliga och goda sätt att tillreda dem. Då ska du testa nya trenden att torka äggula i salt.

Ägg är hetare än någonsin och som de proteinbomber de är, är de väldigt bra föda. Här har vi hittat ett väldigt annorlunda och spännande sätt att förädla äggula. 

Det handlar om torkade äggulor som man sedan använder som smakförstärkare till annan mat, på ett liknande sätt som parmesan. Så här gör du!

1. Inled med att blanda en kopp socker och en kopp salt i en skål.

2. Separera gulorna från vitan och lägg försiktigt ner gulan i balndningen. Strö försiktigt över blandningen över gulorna tills de är ordentligt täckta. Spara äggvitan till maränger eller något annat gott. 

3. Efter att ha låtit äggulorna ligga i saltet och sockret i fyra dagar så är det dags att putsa av blandningen från gulorna. Skölj av det sista saltet under kallt rinnande vatten. 

4. Låt äggulorna torka till innan du lägger dem på bakplåtspaper och kör dem i ugnen i två timmar på 65–70 grader. De ser då ut som små torkade aprikoser och har en väldigt salt och tydlig smak. 

Källa: Eat Clean

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top