4 portioner

Du behöver

  • 5 salladslökar
  • 2 morötter
  • 1 msk olja
  • 1–2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 1–2 tsk finhackad chili eller sambal oelek
  • 1 liter buljong (tärning eller annan)
  • 500 g kycklingbröst eller innerfilé
  • 250 g shiitakesvamp eller champinjoner
  • 1 burk kokosmjölk
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk limesaft
  • Peppar

Garnering

  • Färsk koriander eller persilja

Gör så här

  1. Strimla salladslöken och skär morötterna i mycket tunna stavar. Hetta upp olja i en gryta och stek salladslök, morötter, vitlök, ingefära och chili i ett par minuter. Tillsätt buljong och låt koka upp.
  2. Skär kycklingen i tärningar ca 2 x 2 cm. Rensa shiitakesvampen eller champinjonerna och skär dem i skivor. Lägg kycklingen i soppan och låt koka i 5–6 minuter.
  3. Rör ner kokosmjölken och tillsätt sedan svampen. Låt soppan koka upp och sjuda ett par minuter. Smaka av med fisksås, limesaft och peppar. Dekorera med koriander eller persilja före servering.