4 portioner
Du behöver
- 600 g kycklinglårfilé
- 1 röd spansk chili
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk finhackad bladpersilja
- ½ citron, finrivet skal och pressad saft
- 3 msk olivolja
- Salt och svartpeppar
Till servering
- 1 kg färskpotatis
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl tjock yoghurt
- 2 vitlöksklyftor, finrivna
- 1 gurka
- 150 g cocktailtomater
- 200 g fetaost, delad i mindre bitar
- 2 msk olivolja
- 3 röda spetspaprikor eller vanliga paprikor
Till servering
- Baguette
- Oliver
Gör så här
- Lägg ner kycklingen i en bunke. Skär chilin i tunna skivor och finhacka. Skala och finhacka vitlöken. Tillsätt till kycklingen tillsammans med hackad persilja, finrivet citronskal, citronsaft, olivolja och krydda med lite salt och peppar. Blanda så att marinaden kommer åt överallt. Täck bunken och ställ in i kylen att marinera i minst 30 minuter.
- Tvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av ordentligt. Blanda med olivolja och lite salt.
- Skeda ner yoghurten i en skål. Tillsätt finriven vitlök och krydda med lite salt och peppar. Ringla gärna över någon matsked olivolja.
- Skala och skär gurkan i skivor. Dela tomaterna i halvor. Varva i en skål med fetaost i mindre bitar. Ringla över några matskedar olivolja.
- Grilla paprikan hel tills den fått svarta fläckar på skalet, dela och kärna ur och skär i mindre bitar. Grilla potatisen tills den fått lite färg.
- Grilla kycklingen tills den har en innertemperatur på 72° och fått fin färg på båda sidor. Tillsätt paprikan i salladen när den svalnat något och blanda runt. Servera med yoghurtsåsen och gärna tillsammans med oliver och bröd.