4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner matvete
  • 2 squash, medelstora
  • 4 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 rödlök
  • 1 liten bunt bladpersilja
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 msk finhackad färsk koriander eller mynta
  • 1 dl tjock yoghurt
  • 1 msk harissa

Till servering:

  • Oliver

Gör så här

  1. Koka matvete enligt beskrivningen på förpackningen.
  2. Skär squashen i skivor och hetta upp en stekpanna. Tillsätt hälften av oljan och stek skivorna i omgångar tills de fått fin färg på båda sidor, krydda med lite salt och peppar.
  3. Dela tomaterna i halvor. Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
  4. Plocka och hacka persiljan.
  5. Blanda pressad citronsaft med resten av oljan och krydda med lite salt och peppar.
  6. Fördela ut matvete på 4 portionstallrikar, ringla över citrondressingen. Toppa med tomater, lök, hackade örter och stekt squash.
  7. Fördela tjock yoghurt och harissa. Servera med oliver vid sidan av.