4 portioner
Du behöver
- 4 portioner matvete
- 2 squash, medelstora
- 4 msk olivolja
- Salt och svartpeppar
- 250 g cocktailtomater
- 1 rödlök
- 1 liten bunt bladpersilja
- 1 citron, pressad saft
- 2 msk finhackad färsk koriander eller mynta
- 1 dl tjock yoghurt
- 1 msk harissa
Till servering:
- Oliver
Gör så här
- Koka matvete enligt beskrivningen på förpackningen.
- Skär squashen i skivor och hetta upp en stekpanna. Tillsätt hälften av oljan och stek skivorna i omgångar tills de fått fin färg på båda sidor, krydda med lite salt och peppar.
- Dela tomaterna i halvor. Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
- Plocka och hacka persiljan.
- Blanda pressad citronsaft med resten av oljan och krydda med lite salt och peppar.
- Fördela ut matvete på 4 portionstallrikar, ringla över citrondressingen. Toppa med tomater, lök, hackade örter och stekt squash.
- Fördela tjock yoghurt och harissa. Servera med oliver vid sidan av.