4 portioner
Du behöver
- 500 g gulbetor
- 2 röda äpplen
- 2 msk olivolja
- 1 romansallad
- 200 g getost
- 50 g valnötter, rostade
- 1 msk grovhackad timjan
- 1 msk grovhackad rosmarin
Dijonvinägrett
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk vit balsamvinäger
- 1/2 citron, pressad saft
- 1 msk flytande honung
- 3 msk olivolja
- Salt och svartpeppar
Gör så här
- Skölj betorna och koka dem i lättsaltat vatten.
- Dela äpplena, kärna ur och skär i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek äppelbitarna i några minuter tills de fått lite färg och börjat mjukna, de ska fortfarande ha en rå kärna i mitten.
- Plocka, skölj och skär salladen i mindre bitar och skär osten i skivor.
- Skala och skär betorna i mindre bitar och grovhacka nötterna.
- Varva sallad med betor, äpple och getost i en stor skål. Avsluta med några skivor getost, rostade nötter och örter.
- Blanda samman alla ingredienser till dressingen och ringla ut några matskedar över salladen. Servera resten vid sidan av tillsammans med baguette.
Ugnsbaka osten
Variera genom att ugnsbaka den skivade getosten på 200⁰. Toppa med lite flytande honung och gratinera i 5 minuter tills osten fått lite färg.