4 portioner
Du behöver
- 600 g flankstek
- Salt och svartpeppar
- 2 msk neutral matolja, t ex rapsolja
Salladsdressing
- 1 dl sweet chilisås
- 1 msk japansk sojasås
- 1 msk fisksås
- 1/2 lime, pressad saft
- 1 tsk sesamolja
Till salladen
- 200 g risnudlar, tunna vermicelli
- 1 röd paprika
- 1/2 gurka
- 8 rädisor
- 1 mango
- 3 salladslökar
- 2–3 msk grovhackade örter, t ex koriander eller mynta
- 100 g cashewnötter
Variera köttet
Flanksteken kan bytas ut mot entrecote eller ryggbiff.
Gör så här
- Salta och peppra köttet och stek i några matskedar olja i 10 min, ca 4–5 minuter per sida. Låt köttet vila i 10 minuter och skär i skivor.
- Blanda samman alla ingredienser till dressingen i en skål.
- Koka nudlarna enligt beskrivningen på förpackningen. Dela och kärna ur paprikan och skär i strimlor. Skala gurkan, dela den på längden och skär bort kärnhuset. Skär i skivor. Rensa och skölj rädisorna och skär i tunna skivor. Skala och skär mangon i mindre bitar. Strimla salladslöken fint.
- Fördela nudlarna på ett fat och lägg ut grönsaker, mango, örter och kött. Toppa med hackade nötter. Ringla över några matskedar dressing och servera resten vid sidan av.