4 portioner

Du behöver

  • 600 g flankstek
  • Salt och svartpeppar
  • 2 msk neutral matolja, t ex rapsolja

Salladsdressing

  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 msk japansk sojasås
  • 1 msk fisksås
  • 1/2 lime, pressad saft
  • 1 tsk sesamolja

Till salladen

  • 200 g risnudlar, tunna vermicelli
  • 1 röd paprika
  • 1/2 gurka
  • 8 rädisor
  • 1 mango
  • 3 salladslökar
  • 2–3 msk grovhackade örter, t ex koriander eller mynta
  • 100 g cashewnötter

Variera köttet

Flanksteken kan bytas ut mot entrecote eller ryggbiff.

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet och stek i några matskedar olja i 10 min, ca 4–5 minuter per sida. Låt köttet vila i 10 minuter och skär i skivor.
  2. Blanda samman alla ingredienser till dressingen i en skål.
  3. Koka nudlarna enligt beskrivningen på förpackningen. Dela och kärna ur paprikan och skär i strimlor. Skala gurkan, dela den på längden och skär bort kärnhuset. Skär i skivor. Rensa och skölj rädisorna och skär i tunna skivor. Skala och skär mangon i mindre bitar. Strimla salladslöken fint.
  4. Fördela nudlarna på ett fat och lägg ut grönsaker, mango, örter och kött. Toppa med hackade nötter. Ringla över några matskedar dressing och servera resten vid sidan av.