6 bitar
Du behöver
Bottnar
- 125 g sötmandel- eller hasselnötsmjöl, glutenfritt
- 2 ¼ dl florsocker, 200 g
- 4 äggvitor
Kräm
- 125 g vit choklad
- 1 dl vispgrädde
- 300 g färskost, t ex Philadelphia
Garnering
- 3 msk finhackade pistagenötkärnor
- 10 skivade jordgubbar
- 1 msk florsocker
- 10 delade jordgubbar
- 1 kvist mynta
Ugn: 150⁰
Se upp med mjölet!
Är du glutenallergiker? Var uppmärksam på att köpt nötmjöl kan ha spår av mjöl. Du behöver en nötkvarn för att mala nötter själv.
Gör så här
- Rita 2 rundlar, ca 18 cm i diameter, på ett bakplåtspapper och lägg det på en ugnsplåt.
- Blanda nötmjöl och florsocker. Vispa vitorna till fast skum, vänd ner nöt- och sockermjölet. Vänd med luftiga tag så att allt blandas. Fördela och bred ut smeten jämnt inom rundlarna. Grädda i mitten av ugnen 15–20 min. Låt kallna.
- Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen smält. Låt kallna, men inte stelna. Vispa upp färskosten i en bunke, använd elvisp. Vispa i chokladen i 2–3 omgångar.
- Bred ut krämen på bottnarna och strö över pistagenötter. Lägg ihop bottnarna med skivade jordgubbar emellan, på ett fat. Sikta över florsocker.
- Garnera med delade bär och mynta. Dekorera gärna tårtan med färska blommor, men det är viktigt att de är ekologiskodlade och ätbara.