Du behöver
- 600 g färskpotatis
- 500 g morötter
- 2 msk olivolja
- Salt, peppar Fetaostkräm
- 300 g fetaost
- 2 dl turkisk yoghurt, 10 %
- 1 vitlöksklyfta Topping
- 2 msk hackad dill
- 1 msk oregano
- 1 färsk rödlök Ugn
- 225°
Gör så här
Skrubba potatisen, dela de stora. Skrapa eller skala morötterna. Blanda potatis och morötter med olja, salt och peppar. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta mitt i ugnen i 30 minuter tills allt är mjukt och fått fin färg.
Fetaostkräm: Mixa fetaost och yoghurt till en tjock kräm. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
Lägg upp fetaostkrämen på ett fat. Lägg på potatis och morötter.
Topping: Toppa med dill, oregano och tunt skivad lök.