Portioner
4 portioner

Du behöver

  • 600 g färskpotatis
  • 500 g morötter
  • 2 msk olivolja
  • Salt, peppar
  • Fetaostkräm
  • 300 g fetaost
  • 2 dl turkisk yoghurt, 10 %
  • 1 vitlöksklyfta
  • Topping
  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk oregano
  • 1 färsk rödlök
  • Ugn
  • 225°

Gör så här

1

Skrubba potatisen, dela de stora. Skrapa eller skala morötterna. Blanda potatis och morötter med olja, salt och peppar. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper.

2

Rosta mitt i ugnen i 30 minuter tills allt är mjukt och fått fin färg.

3

Fetaostkräm: Mixa fetaost och yoghurt till en tjock kräm. Smaka av med vitlök, salt och peppar.

4

Lägg upp fetaostkrämen på ett fat. Lägg på potatis och morötter.

5

Topping: Toppa med dill, oregano och tunt skivad lök.