Du behöver
- 800 g små färskpotatisar
- 25 g smör
- Salt, peppar Gubbröra
- 1 hårdkokt ägg
- 2 kokta, kalla potatisar
- 100 g matjessill
- 1 msk spad från sillen
- 2 msk crème fraiche
- 1 msk majonnäs
- 1 msk skuren gräslök
- 1 msk hackad dill Garnering
- Finhackad gräslök
- Finhackad rödlök Ugn
- 225°
Gör så här
Lägg potatisen i en form. Smält smöret och pensla potatisen, krydda med salt och peppar.
Tryck till potatisen lätt med en potatisstöt och baka i ugnen tills de fått färg, ca 20 minuter. Låt svalna något.
Gubbröra: Skala och hacka ägget. Tärna potatisen. Hacka sillen. Blanda sillspad, crème fraiche, majonnäs, gräslök och dill.
Vänd ner ägg, potatis och sill och smaka av med salt och peppar. Lägg en klick på varje potatis.
Garnering: Garnera med gräslök och rödlök.