Portioner
12 stycken

Du behöver

  • 12 små färskpotatisar
  • 1 liter frityrolja
  • Skagenröra
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 2 msk hackad dill
  • 1 krm worcestershiresås
  • Salt, peppar
  • 100 g skalade räkor
  • Garnering
  • Dill

Gör så här

1

Skagenröra: Blanda majonnäs, créme fraiche, citronsaft, dill och worcestershiresås. Salta och peppra.

2

Torka räkorna på hushållspapper och blanda ner i röran.

3

Skrubba potatisen och koka den nästan mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Låt potatisen svalna något.

4

Skär skåror i potatisen, men inte helt igenom. Fritera i olja i 170° tills de fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper, salta.

5

Toppa potatisarna med en klick skagenröra.

6

Garnering: Strö på lite dill.