Här är två till recept av Rickard Söderberg!

Blomkålsmoset är ett perfekt tillbehör till Rickards vegetariska boeuf bourguignon

Till efterrätt: Sockerfri fransk chokladmoussetårta

LÄS ÄVEN: Hemma i köket hos Rickard Söderberg: ”Ha kul, så blir det gott!”

Portioner
1 rejäl sats + matlådor i veckan

Du behöver

  • 1 stort blomkålshuvud
  • Ca 150 g smör (beroende på kålhuvudets storlek. Ta alltid lite mer än du tror)
  • Salt, peppar och muskot efter smak

Gör så här

1

Ta bort blasten och fördela blomkålen i buketter. Stammen ska självklart också med, den får bara vara i lite mindre bitar.

2

Koka eller ånga blomkålen i cirka 15 minuter. Slå av vattnet och låt allt ånga av i ett durkslag. Moset blir bättre ju torrare kålen är, eftersom den innehåller så pass mycket vätska.

3

Häll tillbaka kålen i kastrullen och tillsätt smöret. Stöt eller stavmixa till mos och den konsistens du föredrar. Avsluta med salt, peppar och muskot.