Här är två till recept av Rickard Söderberg!
Blomkålsmoset är ett perfekt tillbehör till Rickards vegetariska boeuf bourguignon
Till efterrätt: Sockerfri fransk chokladmoussetårta
LÄS ÄVEN: Hemma i köket hos Rickard Söderberg: ”Ha kul, så blir det gott!”
Du behöver
- 1 stort blomkålshuvud
- Ca 150 g smör (beroende på kålhuvudets storlek. Ta alltid lite mer än du tror)
- Salt, peppar och muskot efter smak
Gör så här
Ta bort blasten och fördela blomkålen i buketter. Stammen ska självklart också med, den får bara vara i lite mindre bitar.
Koka eller ånga blomkålen i cirka 15 minuter. Slå av vattnet och låt allt ånga av i ett durkslag. Moset blir bättre ju torrare kålen är, eftersom den innehåller så pass mycket vätska.
Häll tillbaka kålen i kastrullen och tillsätt smöret. Stöt eller stavmixa till mos och den konsistens du föredrar. Avsluta med salt, peppar och muskot.