Portioner
8 bufféportioner

Du behöver

  • 1,2 kg flapsteak
  • Dillpotatis
  • 1 ½ kg färskpotatis
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk senap
  • ½ dl hackad dill
  • ½ dl hackad persilja
  • Salt och peppar
  • 150 g sockerärter
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • ½ dl hackade soltorkade tomater i olja
  • ½ dl hackad basilika
  • Ugn
  • 175°

Gör så här

1

Dillpotatis: Skrubba och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Dela stora potatisar.

2

Vispa ihop vinäger, olja, senap, dill och ­persilja. Krydda med salt och peppar. Vänd i potatisen.

3

Koka sockerärterna i en minut. Spola dem kalla och vänd ner i potatissalladen. Servera den ljummen.

4

Sås: Blanda crème fraiche, majonnäs, vitlök, tomater och basilika. Smaka av med salt och peppar.

5

Krydda köttet med salt och peppar. Bryn på hög värme i smör.

6

Tillaga klart i ugnen tills innertemperaturen är 63°. Låt vila i 10 minuter innan det skivas upp. Servera rumsvarmt.