Du behöver
- 1,2 kg flapsteak Dillpotatis
- 1 ½ kg färskpotatis
- 2 msk vitvinsvinäger
- ½ dl olivolja
- 1 msk senap
- ½ dl hackad dill
- ½ dl hackad persilja
- Salt och peppar
- 150 g sockerärter Sås
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- ½ dl hackade soltorkade tomater i olja
- ½ dl hackad basilika Ugn
- 175°
Gör så här
Dillpotatis: Skrubba och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Dela stora potatisar.
Vispa ihop vinäger, olja, senap, dill och persilja. Krydda med salt och peppar. Vänd i potatisen.
Koka sockerärterna i en minut. Spola dem kalla och vänd ner i potatissalladen. Servera den ljummen.
Sås: Blanda crème fraiche, majonnäs, vitlök, tomater och basilika. Smaka av med salt och peppar.
Krydda köttet med salt och peppar. Bryn på hög värme i smör.
Tillaga klart i ugnen tills innertemperaturen är 63°. Låt vila i 10 minuter innan det skivas upp. Servera rumsvarmt.