Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se Skriv ”Läsarfavoriten”, Icakuriren, 205 07 Malmö. Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn vacker duk!

Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.

Du behöver

  • 5 st äpplen
  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200°. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg i en ugnsfast form.
2
Smält smöret i en stor kastrull. Ta den av värmen och rör i socker, mjöl, bakpulver och kanel. Det blir en fast smet.
3
Klicka smeten över äpplena. Grädda strax under mitten i ugnen i 30 minuter. Servera kakan ljummen med grädde, glass eller vaniljsås.

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows