Du behöver

  • 400 g butternutpumpa i bitar
  • 2-3 st rosmarinblad plockade blad från två färska kvistar
  • flingsalt
  • 2.5 msk olivolja
  • 2 st chorizokorvar
  • 1 st stor utkavlad pizzabotten
  • 3 dl crème fraîche
  • 200 g riven ost
  • 25 g rucola
  • 125 g fetaost
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta pumpan väl och skär den i tunna skivor. Lägg och bred ut pumpaskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över rosmarinblad. Salta och ringla över olivoljan.

2

Sätt plåten i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills pumpan är mjuk. Strö korven över pumpan och sätt plåten i mitten av ugnen ytterligare ca 5 minuter.

3

Blanda crème fraiche och ost. Rulla ut pizzabotten tillsammans med bakplåtspapperet på en plåt. Bred på ostblandningen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

4

Toppa med pumpan och korven. Grädda ytterligare ca 3 minuter.

5

Garnera pizzan med rucola och skivad fetaost. Peppra med nymald svartpeppar.


Kommentar:
Mustig och mättande är pumpapizzan. Beräkna en pizzaslice per person, komplettera gärna med grönsallad och bröd.