Bästa recepten - laga festligt gott av överbliven pumpa!
Gratäng, pizza bianca eller en härligt len och kryddig soppa. Pumpa passar till så mycket!

 Pumpa är gott, nyttigt och mättande. Rätt tillagad en riktig delikatess som passar i mängder av rätter. I de flesta recept fungerar butternutpumpa bäst, men våga även testa muscatpumpa och spagettipumpa också.

De flesta pumpasorter är ätbara tillagade. Skuren i bitar och rostad i ugnen med lite kryddor, salt, en skvätt olivolja och kanske en vitlöksklyfta som sällskap blir den ett matigt och relativt kalorifattigt tillbehör.

Ät mer pumpa helt enkelt – här är tre goda och lättlagade recept!


Bästa recepten - laga festligt gott av överbliven pumpa!

Direkt ur ugnen – Pizza bianca med pumpatopping

45 minuter   Recept från Icakuriren.se


Bästa recepten - laga festligt gott av överbliven pumpa!

Huvudrätt

Mättande & gott – Pumpasoppa med kokos och koriander

45 minuter   Recept från Icakuriren.se


Bästa recepten - laga festligt gott av överbliven pumpa!

Huvudrätt

Middagsfavoriten – Rostad pumpa- och pastagratäng

45 minuter   Recept från Icakuriren.se