Du behöver
- 400 g butternutpumpa i bitar
- 2-3 st rosmarinblad plockade blad från två färska kvistar
- flingsalt
- 2.5 msk olivolja
- 2 st chorizokorvar
- 1 st stor utkavlad pizzabotten
- 3 dl crème fraîche
- 200 g riven ost
- 25 g rucola
- 125 g fetaost
- nymalen svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta pumpan väl och skär den i tunna skivor. Lägg och bred ut pumpaskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över rosmarinblad. Salta och ringla över olivoljan.
Sätt plåten i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills pumpan är mjuk. Strö korven över pumpan och sätt plåten i mitten av ugnen ytterligare ca 5 minuter.
Blanda crème fraiche och ost. Rulla ut pizzabotten tillsammans med bakplåtspapperet på en plåt. Bred på ostblandningen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Toppa med pumpan och korven. Grädda ytterligare ca 3 minuter.
Garnera pizzan med rucola och skivad fetaost. Peppra med nymald svartpeppar.
Mustig och mättande är pumpapizzan. Beräkna en pizzaslice per person, komplettera gärna med grönsallad och bröd.