RECEPT FRÅN IK

Direkt ur ugnen - Pizza bianca med pumpatopping

Pizza bianca, som lagas utan tomatsås, blir mer och mer populärt. VI toppade färdig pizzadeg med pumpa, crème fraiche, rosmarin och ostar. Otroligt gott och matigt.

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g butternutpumpa i bitar
  • 2-3 st rosmarinblad plockade blad från två färska kvistar
  • flingsalt
  • 2.5 msk olivolja
  • 2 st chorizokorvar
  • 1 st stor utkavlad pizzabotten
  • 3 dl crème fraîche
  • 200 g riven ost
  • 25 g rucola
  • 125 g fetaost
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta pumpan väl och skär den i tunna skivor. Lägg och bred ut pumpaskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över rosmarinblad. Salta och ringla över olivoljan.

2

Sätt plåten i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills pumpan är mjuk. Strö korven över pumpan och sätt plåten i mitten av ugnen ytterligare ca 5 minuter.

3

Blanda crème fraiche och ost. Rulla ut pizzabotten tillsammans med bakplåtspapperet på en plåt. Bred på ostblandningen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

4

Toppa med pumpan och korven. Grädda ytterligare ca 3 minuter.

5

Garnera pizzan med rucola och skivad fetaost. Peppra med nymald svartpeppar.


Kommentar:
Mustig och mättande är pumpapizzan. Beräkna en pizzaslice per person, komplettera gärna med grönsallad och bröd.

Recept // Fler butternutpumparecept