Du behöver

  • 4 st ägg medelstora
  • 1 näve grön sparris
  • 2 msk olivolja

Ramslöksmajonäs

10 st ramslöksblad
2 dl neutral olja
2 st äggulor
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
flingsalt och svartpeppar

Garnering

hyvlad parmesanost
ramslöksblommor eller knoppar

Gör så här

1

Ramslökmajonnäs Skölj och finhacka ramslöken. Mixa ramslök och olja till slät konsistens.

2

Vispa samman äggulor med vinäger, dijonsenap och lite salt. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under vispning. Vispa till en tjock majonnäs, smaka av med salt och peppar.

3

Mjukkoka äggen i ca 7–8 minuter Ansa och rosta sparrisen i en stekpanna med olivolja i några minuter tills den börjar mjukna, men har en hård kärna kvar.

4

Lägg upp sparris med mjukkokta ägg och ramslöksmajonnäs.

5

Garnering Toppa med hyvlad parmesan och ramslöksblommor eller knoppar.a