Du behöver
- 1 dl vatten
- 1,5 dl strösocker
- 2 msk ättikssprit 12%
- 2 msk rödvinsvinäger
- 5-6 st kryddpepparkorn hela
- 1 msk rosépeppar grovstött
- 1 bitar purjolök ca 5cm
- 1 st rödlök
- 1 msk dill finhackad
- 3-4 st sillfiléer 1 förp ca 420g
- 1 st solovitlök
Gör så här
1
Blanda vatten och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning tills sockret löst sig. Tillsätt ättiksprit, vinäger, kryddpeppar och rosépeppar. Koka upp, sjud 1 minut. Smaka av, späd med lite vatten om den känns för stark, låt kallna.
2
Hacka purjon. Skala och hacka rödlöken. Blanda purjo, rödlök och dill med lagen.
3
Häll av och skär sillen i bitar.
4
Varva sill och lag i en burk. Dela och lägg i vitlöken. Marinera i kylskåp 1 dygn.