Du behöver

  • 8 st semmelbullar se grundrecept
  • 200 g mandelmassa
  • 3-4 msk mjölk

Till garnering

3 dl vispgrädde
florsocker att sikta över

Gör så här

1

Skär av ett lock på varje semmelbulle. Ta ur en del av inkråmet (cirka en matsked från varje bulle) med en gaffel. Smula sönder inkråmet i en skål. Riv mandelmassan och blanda den med inkråmet. Tillsätt mjölken, lite i taget, och blanda ihop med elvisp till bra konsistens. 

2

Fördela fyllningen i semmelbullarna. 

3

 Vispa grädden. Spritsa eller klicka vispad grädde ovanpå fyllningen i varje bulle. 

4

Lägg på locken och sikta lite florsocker över semlorna.


Kommentar:
Klassiska semlor är det fulländade bakverket, med kardemummaprickigt vetebröd, krämig mandelmassefyllning och fluffig grädde på toppen.