Du behöver

  • 450 g femminuterssill
  • 0.5 st gul lök liten
  • 0.5 st fänkål liten
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 msk pepparrotsvisp
  • 1 msk dijonsenap gärna grovkornig
  • citronsaft färskpressad
  • 1 st knippa gräslök

Gör så här

1

Skär sillen i bitar. Skala och hacka löken fint. Ansa och finhacka fänkålen.

2

Blanda crème fraîche, pepparrotsvisp och senap i en bunke. Smaka av med citronsaft. Vänd ner sillbitarna och gräslöken. Lägg sillen i en burk. Förslut och låt stå i kylskåp minst 3 timmar, gärna 1 dygn.

3

Klipp över gräslöken inför serveringen.

4

Tips Den som vill kan använda matjessill istället för 5-minutersill, det blir också mycket gott.