Du behöver
- 450 g femminuterssill
 - 0.5 st gul lök liten
 - 0.5 st fänkål liten
 - 2 dl crème fraîche
 - 3 msk pepparrotsvisp
 - 1 msk dijonsenap gärna grovkornig
 - citronsaft färskpressad
 - 1 st knippa gräslök
 
Gör så här
Skär sillen i bitar. Skala och hacka löken fint. Ansa och finhacka fänkålen.
Blanda crème fraîche, pepparrotsvisp och senap i en bunke. Smaka av med citronsaft. Vänd ner sillbitarna och gräslöken. Lägg sillen i en burk. Förslut och låt stå i kylskåp minst 3 timmar, gärna 1 dygn.
Klipp över gräslöken inför serveringen.
Tips Den som vill kan använda matjessill istället för 5-minutersill, det blir också mycket gott.

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







