Du behöver

  • 3 kg skinka kokt eller ungsbakad
  • 2 msk potatismjöl

Griljering

1 st äggula
3 msk senap gärna osötad
1 msk honung
1 msk strösocker
2 krm kardemumma malen
1 msk potatismjöl
5 st kardemummaskorpor
grönkål till garnering

Gör så här

1

 Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tag bort eventuellt nät och svål och lägg skinkan på ett ugnssäkert fat. Sikta över potatismjölet.

3

Rör ihop äggula, senap, honung, strösocker, kardemumma och potatismjöl till en jämn smet. Bred blandningen över skinkan med en bredbladig kniv.

4

Riv skorporna på den fina sidan av rivjärnet. Sikta skorpmjölet över skinkan.

5

Sätt in skinkan i nedre delen av ugnen. Griljera tills skinkan blivit ljus gyllenbrun, 10–15 minuter. (Passa skinkan noga så att den inte blir bränd) Ställ skinkan kallt att svalna snabbt.

6

Garnera skinkan med grönkål vid servering.

7

Tips Kardemummaskorporna kan ersättas med vanligt ströbröd.


Kommentar:
En lätt ton av kardemumma ger en ny tvist åt den klassiska julskinkan.