Du behöver

  • 200 g färsk svamp t ex champinjon och trattkantarell
  • 1 msk smör
  • 1 st schalottenlök liten
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 0.75 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 1 st halvbaguette
  • smör till stekning

Topping

persilja finskuren
västerbottensost riven

Gör så här

1

  Rensa och hacka svampen. Skala och finhacka lök och vitlök.

2

Fräs svampen i torr stekpanna tills vätskan kokat bort. Tillsätt smör, schalottenlök och vitlök och fräs ytterligare några minuter tills löken är mjuk. Rör i grädden och låt den koka in. Smaka av med salt och peppar.

3

Skiva baguetten lite snett och stek skivorna gyllene i smör i en stekpanna.

4

Lägg lite svampröra på varje brödskiva, toppa med persilja, grovriven västerbottensost och nymalen svartpeppar.


Kommentar:
Bjud på salta snittar till glöggen, finn crisp toppad med varmrökt laxröra och picklad lök och smörstekt baguette med svampröra och västerbottensost.