Du behöver
- 4 prt bulgur eller quinoa
 - 500 g spetskålshuvud
 - 2 msk smör
 - 1 msk olivolja
 - 2 dl vatten
 - 1 st buljongtärning
 - svartpeppar
 - 150 g fetaost
 - 1 st citron det yttersta finrivna skalet och saft
 - 1 st vitlök 1 finhackad vitlöksklyfta
 - 0.5 dl finhackade färska örter
 - 1 dl matlagningsyoghurt
 
Gör så här
Koka bulgur eller quinoa enligt anvisningen på förpackningen.
Skär spetskålen i grova klyftor, ta bort rotstocken och skär i grövre strimlor. Hetta upp smör och olja i en rejäl gryta eller traktörpanna. Fräs kålen i några minuter under omrörning. Häll över vatten, smula i buljongtärning och krydda med peppar. Sjud kålen under lock i cirka 5–10 minuter tills den mjuknat men ändå har spänst kvar. Smaka av om det behövs lite salt.
Smula ner fetaosten i mindre bitar. Tillsätt citronskal, citronsaft, finhackad vitlök och örter. Blanda.
Servera kålen med bulgur eller quinoa och matlagningsyoghurt.

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Den buljongkokta kålen är en rätt i sig men kan kompletteras med lammfärsbiffar, kyckling eller korv och oliver.