Du behöver

  • 250 g äggnudlar av vete
  • 1 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 st morot
  • 250 g fryst broccoli
  • 200 g sugar snap peas
  • 270 g naturell tofu
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk sesamfrön
  • 1 msk sesamolja
  • rapsolja
  • sweet chilisås till servering

Gör så här

1

Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning med en buljongtärning i kokvattnet istället för salt.

2

Riv moroten grovt. Tillaga broccolin enligt förpackningens anvisning. Slå kokande vatten över sugar snap peas i en skål,  låt stå cirka 5 minuter och slå sedan av kokvattnet, spola i kallt vatten. Skär broccolin i bitar och strimla ärtskidorna.

3

Tärna tofun och stek på hög värme i sesamolja och rapsolja tills tärningarna börjar få färg och lite stekyta. Sänk värmen något. Pressa i vitlök, tillsätt sesamfrön och salta lätt och låt fräsa några minuter till.

4

Blanda nudlarna med grönsakerna. Servera nudelblandning och tofu med sweet chilisås till.


Kommentar:
Genom att tofun steks hårt i sesamolja får den fin stekyta och god smak.