Du behöver

  • 3 dl torkade linser gula eller röda
  • 1 st gul lök stor
  • 300 g sötpotatis
  • 1 st tomat
  • 3 msk rapsolja till stekning
  • 1 st grönsaksbuljong
  • 1 msk currypasta på burk
  • 1 l kokande vatten
  • 400 g kokosmjölk 1 burk
  • salt
  • 75 g babyspenat
  • koriander kruka

Till servering

rostat bröd
yoghurt

Gör så här

1

Koka linserna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av i ett durkslag.

2

Skala och hacka löken. Skala och skär sötpotatisen i små bitar. Klyfta tomaten.

3

Fräs löken i oljan cirka 3 minuter, tillsätt potatisen och fräs 1 minut. Tillsätt tomat, smulad buljongtärning och currypasta, fräs cirka 1 minut. Blanda i 5 dl av vattnet och koka 10 minuter. Blanda sedan i linser och kokosmjölk. 

4

Späd soppan med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och eventuellt mera currypasta. Koka soppan cirka 5 minuter. Blanda i grovhackad spenat och låt koka 1 minut. Toppa med koriander. Servera med rostat bröd och yoghurt.


Kommentar:
Linssoppa är ett klassiskt sätt att äta linser, här smaksatt med röd currypasta och kokosmjölk.