Du behöver
- 600 g laxfilé utan skinn
- 390 g inlagd kronärtskocka 1 burk
- 290 g nlagd röd och gul paprika 1 burk
- 125 g fetaost 1 pkt, i bitar
- 1 st citron det yttersta finrivna skalet
- färsk basilika 1 kruka, plockade blad
- olivolja
- salt & peppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
2
Skär laxen i bitar och lägg på en ugnssäker plåt tillsammans med kronärtskocka, paprika och fetaost. Baka mitt i ugnen 10–15 minuter, tills laxen är precis genombakad.
3
Ta ut ur ugnen och strö över citronskal och basilika. Ringla över olja, salta och peppra. Servera direkt, gärna med en grönsallad.
En riktig Svenssonfredagsmiddag – köp alla ingredienser färdiginlagda, skär och släng in i ugnen.
Från boken Fisk & Skaldjur av stjärnkocken Tommy Myllymäki. Foto: Charlie Drevstam