Du behöver

  • 100 g mörk choklad (50–70 %), hackad
  • 100 g smör normalsaltat
  • 1 dl strösocker
  • 0,66 dl muscovadosocker
  • 3 msk kakao gärna hög kakaohalt
  • 6-7 dl havregryn
  • kokosflingor till garnering
  • 1 dl grädde

Gör så här

1

Koka upp grädden i en liten släpplättpanna. Lägg i chokladen, ta pannan från värmen och rör om tills chokladen smält.

2

Mixa ihop smör, sockersorter  och kakao i en matberedare monterad med kniv.

3

Tillsätt chokladkrämen och mixa ihop. Häll i havregrynen och låt allt bara snabbt blandas ihop utan att havregrynen finfördelas. Forma massan till runda jämna bollar. Rulla dem i kokosflingorna. Förvaras kallt.


Kommentar:
Alla älskar väl chokladbollar, varför inte testa den här lyxiga varianten med grädde och mörk choklad i smeten? Här bjuds de i nostalgisk pralinask.