Du behöver
- 100 g mörk choklad (50–70 %), hackad
- 100 g smör normalsaltat
- 1 dl strösocker
- 0,66 dl muscovadosocker
- 3 msk kakao gärna hög kakaohalt
- 6-7 dl havregryn
- kokosflingor till garnering
- 1 dl grädde
Gör så här
1
Koka upp grädden i en liten släpplättpanna. Lägg i chokladen, ta pannan från värmen och rör om tills chokladen smält.
2
Mixa ihop smör, sockersorter och kakao i en matberedare monterad med kniv.
3
Tillsätt chokladkrämen och mixa ihop. Häll i havregrynen och låt allt bara snabbt blandas ihop utan att havregrynen finfördelas. Forma massan till runda jämna bollar. Rulla dem i kokosflingorna. Förvaras kallt.
Alla älskar väl chokladbollar, varför inte testa den här lyxiga varianten med grädde och mörk choklad i smeten? Här bjuds de i nostalgisk pralinask.