Du behöver
- 0,5 st rödlök
- 1 st äpple
- 1,5 dl majonnäs
- tabasco 1–2 droppar tabasco
- salt
- 4 st formbröd
- smör till stekning
- 1 msk dill hackad
- 4 msk forellrom
- svartpeppar nymalen
- 500 g räkor ca 1,25 kg med skal
Gör så här
1
Hacka räkorna grovt (små räkor behöver inte hackas).
2
Skala och finhacka löken. Klyfta, kärna ur och skär äppelklyftorna i små bitar. Blanda majonnäs med lök och äpple i en skål. Vänd ner räkorna. Smaka av med tabasco och salt.
3
Täck med plastfilm och låt stå i kylskåp minst 30 minuter.
4
Ta ut rundlar eller kantskär formbrödet och stek det i smör. Fördela räkröran på brödet. Toppa med dill och rom. Peppra.
Prova en lite annorlunda skagenröra med äpple och rödlök. Servera gärna på smörstekt bröd.