Du behöver

  • kycklingbröst (ca 600 g)
  • 1 dl soja ljus
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk honung
  • rapsolja till marinad och stekning
  • 3 st morötter stora
  • 3 st palsternackor stora
  • 1.5 msk sesamfrön svarta
  • 1 tsk flingsalt
  • persilja hackad
  • currysås
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • curry efter smak
  • 1 nypa salt
  • grillpinnar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Torka kycklingen med hushållspapper och dela filéerna på längden. Lägg dem i en plastpåse med soja, vitlök, honung och 1 matsked olja. Knyt ihop och låt marinera tills det är dags att steka.

2
Skala morot och palsternacka och skär i långsmala bitar. Lägg

3
i en långpanna, häll på 2 matskedar olja och blanda. Ugnsrosta grönsakerna i 20 minuter eller tills de är mjuka och har fått fin färg. Ta ut efter halva tiden och blanda ned sesamfrön och flingsalt.

4
Trä kycklingen på spett och stek i olja så att de får fin färg. Låt dem steka färdigt i ugnen intill rotfrukterna i cirka 12 minuter.

5
Rör ihop currysåsen och servera med spett, rotfrukter och lite hackad persilja på toppen.