Du behöver

  • 350 g färska rödbetor
  • 0.5 st purjolök det vita
  • 1 msk solrosolja
  • 1 l vatten
  • 2 st kalvbuljong tärningar
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1.5 tsk salt (1 nypa strösocker)
  • korv cirka 200 g kryddig
  • 2 msk persilja finhackad

Gör så här

1
Skala rödbetorna och råriv dem. Ansa och finstrimla purjon. Fräs rotriv och purjo i olja i rymlig kastrull några minuter på medelvärme.

2
Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp och sjud 10–15 minuter, tills rödbetsrivet mjuknat.

3
Rör i yoghurt och vinäger, smaka av med salt, lite i sänder, och socker (om du tycker det behövs). Skiva korven och låt den bli varm i soppan. Strö på persilja och servera i värmda tallrikar. Kan frysas.