Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 msk timjan finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar malen
  • 3 msk olivolja
  • 1 st broccoli
  • 4 st rödbetor färdigkokta
  • 50 g mandel
  • 150 g chèvre eller fetaost

Till servering

3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
salt och peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda lammfärsen med lök, vitlök och timjan. Salta och peppra och forma 8 biffar.

2
Stek biffarna någon minut på varje sida i cirka 3 msk olivolja. Baka klart i ugnen i cirka 8–10 minuter.

3
Dela broccolin i mindre buketter och koka mjuka i saltat

4
vatten cirka 3 minuter. Värm rödbetorna i kastrull eller mikro. Rosta mandeln i torr panna tills den fått färg. Hacka den grovt. Skär bort eventuella kanter från osten och smula den.

5
Lägg upp grönsakerna på ett fat med lammfärsbiffarna och toppa med mandel och getost. Blanda olivolja med balsamvinäger och krydda med salt och peppar. Ringla dressingen över grönsakerna och servera.