Du behöver

  • 1 st kycklingfärs 500 g
  • 1 tsk salt
  • 3 msk persilja finstrimlad
  • 1 msk smör
  • 1.5 msk rapsolja

Sallad:

250 g tomater
1 st gurka
1 st paprika gul eller röd
1 st rödlök liten
3 msk persilja strimlad
2 krm salt
2.5 msk olivolja

Till servering och garnering:

1 st pitabröd stort tunt
sumac

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2
2. Blanda färsen med salt och persilja. Dela i åtta delar och forma till bullar. Bryn runtom i smöret och oljan cirka 5 minuter. Efterstek i mitten av ugnen cirka 10 minuter, eller tills bullarna är genomstekta.

3
3. Gör salladen under tiden. Dela tomaterna. Skala gurkan slarvigt och skär i bitar. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva löken. Blanda grönsakerna med persiljan. Salta och ringla över oljan.

4
4. Klipp pitabrödet i bitar och bred ut på plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen cirka 3 minuter eller till brödbitarna får fin färg. Passa noga så att brödet inte blir bränt.

5
5 Lägg upp kycklingbullarna på tallrikar och krydda med sumac. Servera med salladen och pitan.


Kommentar:
Tips! Sumac är en krydda från mellanöstern, med brunröd färg och syrlig smak. Får du inte tag på sumac, kan du pressa lite citronsaft över maten och krydda med milt paprikapulver.