Du behöver

  • färska rödbetor (cirka 300 g), skalade
  • 1 st vitkål (cirka 150 g)
  • 0.5 dl majonnäs
  • 3 msk smetana
  • 0.5 msk riven pepparrot
  • 2 st halloumiost (400 g)
  • olja att steka i
  • 7 st hamburgerbröd (se recept)
  • salladsblad

Gör så här

1
1. Riv rödbetor och vitkål grovt. Rör ihop majonnäs, smetana och pepparrot och blanda med rödbetor och vitkål. Låt stå en stund i kylen så smakerna blandas.

2
2.? Skär halloumiosten i 7–8 centimetertjocka skivor (gärna snyggt kvadratiska) och stek i olja på båda sidor tills osten fått fin färg.

3
3. Bygg burgare genom att skära upp bröden. Lägg en liten klick rödbetsslaw och ett tillskuret salladsblad. Lägg på en skiva stekt ost och lägg sedan på en rejäl klick rödbetsslaw. Lägg sedan på överbrödet. Stick gärna ett halvt grillspett igenom burgaren så att delarna hålls på plats.