Du behöver

  • 1 kg kräftor levande

Lag 1:

2.5 l vatten
0.75 dl salt
1 st sockerbit
krondill färsk, rikligt tilltaget

Lag 2:

2.5 l vatten
0.75 dl salt
1 st sockerbit
krondill färsk, rikligt tilltaget

Gör så här

1
Skölj kräftorna noga i kallt vatten. Kontrollera att alla lever och släng de kräftor som är döda.

2
Koka upp lag 1 och 2 i varsin rymlig kastrull. Ställ den ena kastrullen åt sidan efter att lagen kokat upp, men håll den varm.

3
Lägg kräftorna i kastrullen med häftigt kokande lag.

4
Koka 10 minuter från det att lagen kokat upp igen. Lägg över kräftorna i den andra kastrullen med hjälp av en hålslev och låt dem svalna i lagen.

5
Ställ i kyl till servering.


Kommentar:
Kräftor som får svalna i samma lag som de kokats i kan ibland smaka lite dy. Får de svalna i en ny lag slipper man det.