Du behöver

  • 2 st squash stora
  • salt
  • 0.5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 150 g fetaost
  • 1 dl frysta ärtor
  • 0.5 st citron
  • 0.5 st mynta bladen

Gör så här

1
Hyvla tunna skivor av squash med en potatisskalare och strimla fint. Koka upp vatten med en nypa salt. Lägg ner squashpastan och låt den bara bli varm i 1 minut. Häll upp i ett durkslag, skölj med kallt vatten och låt det rinna av. Lägg squashpastan i en skål och häll över olivolja, krydda med salt och peppar och blanda. Rosta nötterna i en torr panna tills de fått en fin gyllenbrun färg. Smula fetaosten med gaffel på ett fat.

2
Tillaga ärtorna enligt anvisning på förpackningen.

3
Tillsätt fetaost, ärtor och hälften av nötterna till pastan. Pressa över citronsaften och blanda. Grovhacka myntan och strö den över pastan tillsammans med resten av nötterna.