Du behöver

Vetedeg:

1 st jäst paket
150 g smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl socker
14 dl vetemjöl

Fyllning:

smör
nutella

Garnering:

ägg Uppvispat
pärlsocker

Gör så här

Smula jästen i en bunke, tillsätt saltet. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt). Häll blandningen över jästen och rör tills att jästen löst sig. Tillsätt socker och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den är blank och smidig, gärna i köksassistent . Låt jäsa under bakduk i ca 30-40 minuter. Sätt på ugnen på 225 grader. Dela degen i två delar och kavla ut på mjölat bakbord. Fördela ett lager smör/margarin och ett lager nutella. Vik långsidorna mot varandra och skär ca 1,5 cm tjocka remsor. Forma remsorna till lösa knutar eller rullor och lägg dem i bullformar eller bakplåtspapper på plåt. Låt jäsa under bakduk i ca 30-40 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pårlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.