Du behöver

  • 400 g körsbĂ€rstomater
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st rödlök
  • 1 st aubergine liten
  • 3 st paprika ej gröna
  • 2 st citron
  • 1 msk strösocker eller honung
  • 1/2–1 st timjan kruka
  • salt och svartpeppar
  • 200 g chĂšvre
  • 1 dl oliver med kĂ€rna
  • 4 st chorizo

Gör sÄ hÀr

1
SÀtt ugnen pÄ 225 grader grillvÀrme.

2
Halvera tomaterna, finhacka vitlöken, skiva löken, ansa och tÀrna övriga grönsaker.

3
Svetta i kastrull vitlök och lök i lite olivolja nÄgra minuter, tillsÀtt aubergine och paprika och lÄt frÀsa med tills de börjar mjukna. TvÀtta under tiden citronerna och riv med lÀtt hand av zesten (bara det yttersta gula) av bÄda och pressa saften ur den ena. TillsÀtt zest, citronsaft, socker, tomater och repade timjan­blad.

4
Smaka av med salt, pressad citron och nymalen svartpeppar.

5
SkĂ€r chevren i tvĂ„ tjocka skivor och dela dem sĂ„ att du fĂ„r fyra halvmĂ„nar. Överför ratatouillen till en ugnssĂ€ker form, lĂ€gg pĂ„

6
oliverna och placera osten överst.

7
LÄt gÄ klart i översta delen av ugnen, cirka 10 minuter eller tills chÚvren fÄtt vacker fÀrg.

8
Stek korven och servera med ratatouille och chevre.


Kommentar:
Receptet Ă€r frĂ„n boken “Om jag var din hemmafru eller hur man fĂ„r en vardag att smaka som en lördag” (Norstedts).