Du behöver
- 400 g körsbÀrstomater
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 st rödlök
- 1 st aubergine liten
- 3 st paprika ej gröna
- 2 st citron
- 1 msk strösocker eller honung
- 1/2â1 st timjan kruka
- salt och svartpeppar
- 200 g chĂšvre
- 1 dl oliver med kÀrna
- 4 st chorizo
Gör sÄ hÀr
1
SÀtt ugnen pÄ 225 grader grillvÀrme.
2
Halvera tomaterna, finhacka vitlöken, skiva löken, ansa och tÀrna övriga grönsaker.
3
Svetta i kastrull vitlök och lök i lite olivolja nĂ„gra minuter, tillsĂ€tt aubergine och paprika och lĂ„t frĂ€sa med tills de börjar mjukna. TvĂ€tta under tiden citronerna och riv med lĂ€tt hand av zesten (bara det yttersta gula) av bĂ„da och pressa saften ur den ena. TillsĂ€tt zest, citronsaft, socker, tomater och repade timjanÂblad.
4
Smaka av med salt, pressad citron och nymalen svartpeppar.
5
SkĂ€r chevren i tvĂ„ tjocka skivor och dela dem sĂ„ att du fĂ„r fyra halvmĂ„nar. Ăverför ratatouillen till en ugnssĂ€ker form, lĂ€gg pĂ„
6
oliverna och placera osten överst.
7
LÄt gÄ klart i översta delen av ugnen, cirka 10 minuter eller tills chÚvren fÄtt vacker fÀrg.
8
Stek korven och servera med ratatouille och chevre.
Receptet Ă€r frĂ„n boken “Om jag var din hemmafru eller hur man fĂ„r en vardag att smaka som en lördag” (Norstedts).