Du behöver

  • 500 g laxfilé skinn- och benfri
  • 0.5 tsk anchochilipulver
  • 0.25 tsk salt
  • 0.25 tsk socker
  • 2 st avokado
  • 4 st gemsallad huvuden
  • 1.5 st salladslökar
  • 1/2–1 st röd chili
  • 1 st majs à 150 g
  • 1.5 st lime saften
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 st kruka koriander
  • flingsalt svartpeppar
  • nachos

Gör så här

1
Dela laxen i fyra bitar. Blanda chilipulver, salt och socker och klappa in kryddblandningen i laxbitarna.

2
Hetta upp en stekpanna och stek laxen i torr panna, 2–3 minuter per sida beroende på tjocklek. Ta upp på tallrik. Salta lätt efteråt.

3
Dela och kärna ur avokadorna, skölj och klyfta gemsalladen, skiva salladslöken och kärna ur och skiva chilin.

4
Fördela allt på 4 tallrikar. Skeda över majskorn, bryt laxen i bitar och lägg på. Ringla över limesaft och olivolja och krydda med salt och peppar. Toppa med koriander och servera en liten hög nachochips till.


Kommentar:
Lite anchochilipulver ger laxfilén karaktär, avokadon står för krämighet och majs och nachochips ger gott tugg.