Du behöver

  • 4 st laxfilé portionsbitar
  • salt peppar
  • 1 st lime
  • 1 st gurka eller 2 mindre gurkor
  • 4 st tomater
  • 1 st avokado
  • 2.5 st salladslökar
  • 1 st röd chili
  • 1 st kruka koriander
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk äppelcidervinäger eller balsamvinäger
  • 4 msk olivolja
  • salt peppar
  • limeklyfta
  • bröd potatis

Gör så här

1
Krydda fisken med salt och peppar. Halstra den runtom i en het stekpanna cirka 5 minuter, dela limen och pressa saften över fisken.

2
Efterstek fisken på svag värme under lock cirka 5 minuter eller tills den är precis genomstekt. Ta pannan från värmen och låt fisken vila cirka 3 minuter.

3
Skär gurkan och tomaterna i små tärningar. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär avo­kadoköttet i små bitar. Ansa och skiva salladslöken. Dela, kärna ur och finstrimla chilin. Hacka koriandern.

4
Vispa ihop honung, vinäger, olivolja i en skål. Blanda i grönsakerna och chilin. Smaka av med salt och peppar. Blanda i koriandern.

5
Servera laxen med salsan och lime­klyftorna. Bröd, kokt potatis, nudlar eller gryn smakar bra till.


Kommentar:
Den här laxen serveras med rikligt med salsasallad. Den som vill kan plussa på extra kolhydrater som bröd, kokt potatis, gryn eller nudlar.